Elektrische fiets leasen

/Elektrische fiets leasen
Elektrische fiets leasen 2019-09-26T14:26:02+00:00

Steeds meer mensen rijden er één, de e-bike. Een fiets die perfect is voor de fietsrit naar je werk, om een lekker stukje te toeren of om even snel wat boodschappen te doen. Niet meer tegen het zware trappen opzien, maar genieten met de ondersteuning die de fiets je geeft. Een oplossing voor veel mensen om te gaan voor de fiets in plaats van in de auto te stappen. Een e-bike leasen? Fietslease Holland helpt u hierbij.

Een e-bike leasen, waarom?

Fietslease Holland wil alles doen voor een goede fietsrit en fijne ervaringen met de fiets. Wij zorgen voor een geheel verzorgt traject en dit heeft voordeel voor werkgever en werknemer. Dit begint bij de aanvraag van de lease en eindigt bij het aflopen van het leasecontract.

Een aantal voordelen op een rijtje

  • Met een vast bedrag weet je waar je aan toe bent
  • Een jaar langer accu garantie
  • De fiets is verzekerd
  • Het onderhoud, garantie en pechulp zitten in de leaseprijs verrekend
  • Je rijd altijd op een nieuwe fiets!

Kan ik als particulier een e-bike leasen? 

Als particulier een e-bike leasen kan snel en eenvoudig. Je kiest de fiets die je wilt en vraagt een offerte aan. Binnen 24 uur krijg je reactie en ontvang je de contract stukken. Nadat het contract ondertekend retour is gekomen gaan wij je fiets uitleveren. 

Bekijk hier hoe het werkt. 

Hoe kan ik via mijn werkgever een e-bike leasen? 

Fietslease Holland biedt dé oplossing voor het zakelijke leasen van elektrische fiets. Wij bieden een fietsplan aan waar werkgever en werknemer optimaal van profiteert. 

Lees hier alles over ons fietsplan

Wat kost het leasen van een e-bike? 

De kosten van de lease van jouw E-bike hangt af van de prijs van de fiets. De voordelen van een lease fiets ten opzichte van een koop, is dat jij het aankoopbedrag van een E-bike verdeelt over de looptijd van jouw lease contract. 

Kan ik elke e-bike leasen? 

Het is mogelijk om elke e-bike te leasen. Ook als de fiets niet op onze website staat. Mocht jij een e-bike willen leasen die niet op onze webshop staat, neem dan contact op! We stellen graag een offerte op. 

Bekijk hier ons aanbod.

Een e-bike, waar let ik op?

De geschikte motor voor jouw elektrische fiets

Allereerst is er een keuze uit drie soorten motors die een elektrische fiets kan hebben: 
 

Voorwielmotor  

De voorwielmotor is een uitstekende mogelijkheid, wanneer je een elektrische fiets uit een wat goedkopere prijsklasse wilt hebben. E-bikes met deze motor hebben een kettingkast die dicht is, wat een voordeel met zich meeneemt. Namelijk dat dit voor minder onderhoud zorgt en het schakelen tussen versnellingen gemakkelijker maakt. Fietsen met een voorwielmotor zijn vaak elektrische stadsfietsen. 

Middenmotor 

De middenmotor is een krachtige motor die ervoor zorgt dat je een elektrische fiets goed kunt gebruiken voor terreinen waar het heuvelachtig kan zijn. Doordat deze fietsen de motor in het midden van de fiets hebben zitten, blijft het onderhoud van bijvoorbeeld de banden gemakkelijker. Deze kan je namelijk zelf vervangen doordat er geen elektronica aan de banden verbonden zit. De meeste fietsen die deze middenmotor bevatten zijn elektrische mountainbikes en hybride fietsen. Ook is deze motor geschikt voor elektrische moederfietsen en elektrische stadsfietsen. 

Achterwielmotor 

Met de achterwielmotor fiets je zonder enige moeite door heuvelachtige gebieden. Deze motor zorgt ervoor dat je net even die extra ondersteuning krijgt. Ook zorgt het ervoor dat de fiets wat lichter is. Doordat de fiets veel versnellingen heeft zorgt dit ervoor dat je gemakkelijk over kan schalen en het natuurlijk aan blijft voelen. Naast het gemak van het gebruik is het ook een voordeel dat deze motoren nauwelijks geluid maken. 

De geschikte sensor voor op jouw elektrische fiets

Een elektrische fiets kan op twee manieren worden aangedreven: 

Rotatiesensor 

Fietsen met een rotatiesensor krijgen ondersteuning op de rotatie van pedalen op de fiets. Ook ondersteunen ze de gekozen instellingen via de display. Doordat het niet veel techniek met zich meebrengt zorgt dit ervoor dat de prijs van de fietsen lager is. Deze soort sensor is erg geschikt boor mensen die wat extra kracht op de fiets nodig hebben. De rotatiesensor zie je voornamelijk bij fietsen met een voorwielmotor. 

Krachtsensor 

Fietsen met een krachtsensor hebben ook altijd een rotatiemotor. Het verschil zit in de kracht die je zelf levert tijdens het fietsen. Bij verschillende omstandigheden past de sensor zich aan en geeft de kracht die nodig is. Via de display kan je dit zelf aanpassen. Alle middenmotor fietsen maken gebruik van een krachtsensor. Ook elektrische fietsen met een achterwielmotor gebruiken deze sensor regelmatig. 

De accu voor jouw elektrische fiets

Het belangrijkste van de fiets is uiteindelijk de accu. Dit bepaalt voor een groot gedeelte de prijs van de fiets, hoeveel kilometer je met de fiets kan afleggen, maar ook de levensduur van de fiets. De accu’s worden steeds minder goed, dus hoe groter de accu des te beter voor de gebruiksduur.