Mountainbike leasen

/Mountainbike leasen
Mountainbike leasen 2020-03-09T20:31:56+00:00
mountainbike leasen

Mountainbike leasen

Het leasen van een mountainbike bij Fietslease Holland biedt voordelen voor jou! Door een fiets te leasen verspreidt je de aanschafprijs, waardoor je niet in één keer een groot aankoopbedrag hoeft te betalen. Daarnaast heb je geen omkijken naar het onderhoud en de verzekeringen van de fiets. Wij bieden de service die de fiets nodig heeft en jij alleen nog te denken aan een heerlijke rit op jouw mountainbike.

De voordelen van mountainbikes leasen

  • Met een vast bedrag weet je waar je aan toe bent
  • Een jaar langer accu garantie
  • De fiets is verzekerd
  • Het onderhoud, garantie en pechulp zitten in de leaseprijs verrekend
  • Je rijd altijd op een nieuwe fiets!

Kan ik als particulier een mountainbike leasen? 

Als particulier een mountainbike leasen kan snel en eenvoudig. Je kiest de fiets die je wilt en vraagt een offerte aan. Binnen 24 uur krijg je reactie en ontvang je de contract stukken. Nadat het contract ondertekend retour is gekomen gaan wij je fiets uitleveren. 

Bekijk hier hoe het werkt. 

Hoe kan ik zakelijk een mountainbike leasen?

Met Fietslease Holland lease jij gemakkelijk via jouw werkgever een zakelijke mountainbike. Wij bieden een fietsplan aan waar werkgever en werknemer optimaal van profiteren.

Lees hier alles over ons fietsplan

Offerte aanvragen

Wil jij een mountainbike leasen? Stuur ons dan een bericht en ontvang een vrijblijvende offerte. 

Wat is jouw perfecte mountainbike? 

Voor je een mountainbike gaat leasen, moet je eerst weten welke mountainbike het beste bij jou past. Daarom hieronder waar je op moet letten bij een mountainbike. 

Type mountainbike 

Er zijn twee verschillende soorten type mountainbikes. Dit is de belangrijkste keuze die je bij het uitzoeken van jouw fiets kiest. Dit heeft alles te maken met de vering van de fiets. 

Hardtail mountainbike 

Breed inzetbaar, dat is deze soort mountainbike. Het is een fiets voor in het bos maar is ook onwijs goed op verharde weg in te zetten. De vaste geometrie van de fiets zorgt ervoor dat de zithouden niet zomaar verandert. Door de stijfheid van de fiets is het een fiets met veel trapkracht. In samenhang met het lichte gewicht is dit een fiets die erg geschikt is om bergop te gaan. Het gewicht maakt ook dat deze fietsen in verhouding goedkoper zijn dan de Full-suspension mountainbike. Doordat de fiets wat stijver is zorgt dit er wel voor dat het dat je veel schokken voelt, wat de snelheid weer afneemt. 

Full-suspension mountainbike 

Bij een full-suspension mountainbike zit er ook een verende voorvork op de fiets, maar ook een achtervering in het frame. Dit zorgt ervoor dat hij de schokken perfect opvangt. Mensen suggereren dat dit bij voorbaat zorgt voor een comfortabele fietsrit. Dit hoeft niet zo te zijn. Naast dat het fijn is dat de fiets schokken opvangt, heeft deze fiets een minder comfortabele zithouding. Wel zorgt het ervoor dat de snelheid minder afneemt tijdens een fietsrit in een ruw gebied. 

Wielmaat 

Qua wielmaat zijn er drie verschillende formaten, maar voor welke kun je nou het beste kiezen? 

26 inch 

De 26 inch mountainbikeband is het begin van de banden geweest, maar wordt steeds minder gebruikt. Dit zijn wendbare banden, maar door de opkomst van andere banden is de ontwikkeling van de 26 inch vrijwel gestopt. Daarom zijn deze banden nu veel te vinden op goedkoper mountainbikes en kinderfietsen. 

27,5 inch 

Deze wielmaat is ontstaan doordat de 29 inch band niet bij iedereen in goede aarde viel. Daarom kwam er een maat tussen de 26 inch en 29 inch. Bij deze banden wordt er gebruik gemaakt van hetzelfde frame als bij de banden van 26 inch. Doordat het bredere banden heeft kunnen fietsen met deze maat goed worden ingezet voor bospaden. 

29 inch 

Dikke banden zorgen voor meer snelheid op lange stukken. Dat is de reden dat de 29 inch banden zijn gekomen. Ook zorgen ze ervoor dat je kleine obstakels beter opvangt. Er waren in het begin veel negatieve reacties op deze wielmaat, omdat het ervoor zorgde dat je minder wendbaar was op paden met allemaal hobbels. De fietsen werden ook zwaar door de dikkere banden. Nu zijn de mountainbikeframes zover ontwikkeld dat de zware banden geen verschil meer maken en alleen maar gunstiger zijn. Op vrijwel alle mountainbikes zitten tegenwoordig deze 29 inch banden. 

Versnellingsgroep 

Bij een mountainbike is een versnellingsgroep erg belangrijk. Dit zorgt ervoor dat je vloeiend kan fietsen. Hierbij is het belangrijk om te letten hoe de snelheid en de betrouwbaarheid van het schakelen is. Ook moet de versnellingsgroep niet te zwaar zijn. Hoe zwaarder de versnellingsgroep, hoe zwaarder de fiets in het algemeen wordt. Elke fabrikant biedt verschillende kwaliteit versnellingsgroepen aan. Je hebt bij mountainbikes keuze tussen de merken Shimano.