Racefiets leasen

/Racefiets leasen
Racefiets leasen 2020-09-14T06:03:40+00:00

Racefiets leasen

Snel op de weg

Met een nieuwe lease racefiets raas je over de weg. De fiets die is ontworpen voor snelheid, geeft jou het gevoel van optimaal sportief fietsplezier.

Profiteer van ons full service pakket

Bij het leasen van een mountainbike hoef je je geen zorgen te maken over onderhoud, verzekering en pechhulp!

Lease private of zakelijk

Bij Fietslease Holland bieden we een compleet lease product. Een mountainbike lease je particulier of zakelijk met de beste service.

Lease je racefiets als particulier

Jouw supersnelle racefiets lease je als particulier bij Fietslease Holland. Welke racefiets je ook wilt leasen, bij Fietslease Holland ben je aan het juiste adres. Je kunt elke racefiets leasen, het maakt mij niet welk merk je wilt. 

Lease je racefiets zakelijk

Over de weg razen met een snelle en comfortabele fiets? Dan is een racefiets echt iets voor jou! Zakelijk lease je een normale of elektrische racefiets al voor vast bedrag per maand. Dit doe je bij Fietslease Holland. Voor een zakelijke lease heb je keuze uit operational lease of financial lease.

Vrijblijvend een adviesgesprek?

Bel met één van onze lease adviseurs of stuur een email. Wij helpen je graag bij het inzetten van jouw zakelijke mountainbike. 

Meer informatie?

Voordelen van lease

Veel gestelde vragen

Als particulier een racefiets leasen kan snel en eenvoudig. Je kiest de fiets die je wilt en vraagt een offerte aan. Binnen 24 uur krijg je reactie en ontvang je de contract stukken. Nadat het contract ondertekend retour is gekomen gaan wij je fiets uitleveren.

Neem contact op met onze lease adviseurs. Zij doorlopen het traject samen met jou om de juiste racefiets te leasen. Het traject ziet er als volgt uit:

 1. Samen met jou kijken we welke racefiets geschikt is voor jou en of je één of meerdere racefietsen nodig hebt. 
 2. Binnen 24 uur op werkdagen kunnen we een offerte doen. 
 3. We maken de contracten op en spreken de lease voorwaarden door. 
 4. Als de contracten ondertekend terug zijn bestellen wij de racefietsen.
 5. We leveren de racefietsen.

De maandelijkse kosten ligt aan de prijs van de racefietsen. Hoe hoger de aanschafprijs hoe hoger de maandelijkse leaseprijs. De leaseprijs is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

 • Het gebruik van de fiets
 • Onderhoud en reparatie
 • Verzekering, diefstal en schade 
 • Accugarantie
 • 24/7 pechhulp
 1. Fietslease Holland is een onafhankelijke leasemaatschappij. Je kunt bij ons elke fiets leasen. Of je nu een racefiets leaset of een elektrische fiets, het maakt niet uit. Daarnaast heb je de vrije keuze uit welk merk jij wilt rijden.

Bij een operational lease is Fietslease Holland eigenaar van de fiets. Na het lease termijn kan je de fiets overnemen of een nieuwe uitkiezen.

Een racefiets kan je zakelijk financial leasen. Als particulier lease je een racefiets altijd via een operational leasecontract.

Fietslease Holland is landelijk actief. Je kan dus overal een racefiets leasen, wat ook wordt gedaan. In Amsterdam, in Utrecht, Groningen of Den Haag lease je jouw eigen racefiets. 

Lease je racefiets

Een racefiets zoek je vaak niet zomaar even uit. Je hebt ze in allerlei verschillende prijzen, maar nog veel belangrijker is dat het een ruime keuze heeft aan wat er allemaal op zit. Hieronder staat per onderdeel wat Fietslease Holland jou graag wil laten weten om voorbereid een fiets uit te zoeken.

Type racefiets

Aero racefietsen 

Bij Aero racefietsen draait alle om snelheid en om een zo laag mogelijke luchtweerstand. Eigenlijk wil je alle lucht netjes afvoeren, om zo tegendruk te voorkomen. Door de echte racehouding op de fiets is het de minst comfortabele racefietsensoort.  

Endurance racefietsen 

Uithoudingsvermogen, daar draait het bij deze racefiets om. Je vindt het belangrijker om lange zwaardere stukken te fietsen dan alleen maar aan snelheid te denken. Snelheid is dus geen prioriteit, maar is wel te behalen met deze fiets. De bredere banden en het speciale frame zorgen ervoor dat dit een fiets is met een hoog comfort level. 

Normale/lichtgewicht racefietsen 

Een tussenweg van de Aero en Endurance racefiets, is de normale lichtgewicht racefiets. Deze fiets is degene waar de meeste mensen over praten als ze het hebben over een racefiets. De fiets is comfortabel, maar ook wat stijf. Doordat het een lichte fiets is, maakt het gebruik van de fiets erg gemakkelijk in gebieden zoals de Ardennen of vergelijkbare omgevingen. 

Materiaal van de fiets

Carbon

Carbon is materiaal dat in alle vormen kan worden gemaakt. Daardoor is het qua prijs vaak wat hoger dan wanneer er gebruik wordt gemaakt van aluminium.  Het is ook het beste aan te passen aan de lengte en gewicht van de renner. Wel is het erg kwetsbaar bij een valpartij. De kans op breken en scheuren is groter, maar tegenwoordig zijn er technieken waarmee een gescheurd frame gemaakt kan worden.

Bekijk hier de carbon racefietsen

Aluminium

Een racefiets die van aluminium is gemaakt zijn aanzienlijk goedkoper dan wanneer het frame van carbon is gemaakt. Wel zijn de fietsen met een aluminium frame zwaarder en kunnen ook minder precies worden aangepast aan de renner. 

Bekijk hier alle aluminium racefietsen

Versnellingsgroep

Mechanisch

Bij mechanisch schakelen moet je zelf schakelen op het juiste moment. Dit is een klus wat ervoor zorgt dat je optimale snelheid kunt behalen. Wanneer je dit handmatig doet kunnen er wel eens verkeerde schakelmomenten zijn. Bij het afschakelen is de mechanische methode beter dan de elektrische methode. Ook is dit goedkoper dan de elektrische versnellingen. 

Elektrisch  

Zoals de naam het al zegt, wordt bij elektrisch schakelen het schakelen elektrisch gedaan en heb je daar geen omkijken naar. Dit is voor het opschakelen onwijs handig, omdat je nooit op het verkeerde moment schakelt. Bij het afschakelen kan het wel nadelig zijn, omdat het voor een kleine vertraging zorgt. De elektrische versnellingsgroepen vallen in het hoge prijssegment.  

Remsysteem

Velgremmen

Een remsysteem met velgremmen in al een wat ouder, maar erg goed remsysteem. Bij normale weersomstandigheden in het te vergelijken met een schrijfremsysteem. Bij wat slechtere weersomstandigheden is dit wel anders. Bij regen remt een fiets namelijk minder makkelijk. Wel is het onderhoud van een velgrem zelf beter te doen en is de prijs duidelijk lager. 

Schijfremmen  

Schijfremmen zijn steeds populairder. Dit remsysteem is krachtig bij zowel droog als nat weer. Ook is het remsysteem sterker dan de velgrem. Het gevolg wat het met zich meebrengt is dat de prijs van de fiets hoger is wanneer het een schijfrem heeft.