De fiets van de zaak

/De fiets van de zaak
De fiets van de zaak 2020-05-22T09:05:24+00:00

Een fiets leasen vanaf 2020 nog aantrekkelijk

Het wordt vanaf 2020 nóg aantrekkelijker om een fiets te leasen. Er komt een versimpeling van de fiscale fietsregeling om het aantrekkelijker te maken om een fiets van de zaak te gebruiken. Naast de aanpassing van de fiscale regels is de regering van plan om een fors bedrag te investeren voor de verdere verbetering van de fietsinfrastructuur van het land. Dit wordt gedaan omdat de fiets als oplossing wordt gezien van diverse actuele problemen zoals het fileprobleem, de mobiliteit in grote steden en het milieu. Nederland wordt hiermee nóg meer een fietsland. Ontdek hier hoe jij optimaal van deze voordelen kunt profiteren. 

Lease fietsplan 

De overheid is duidelijk bezig om het leasen van een fiets steeds aantrekkelijker te maken. De achterliggende gedachte hiervan is eenvoudig te verklaren. Het fileprobleem in ons land wordt steeds groter en de belasting van het milieu steeds intensiever. Daarnaast werken de helft van de Nederlanders op nog geen 15 kilometer van hun werk af. Een afstand die je makkelijk kan overbruggen op je (elektrische) fiets. Het feit dat de regels voor het gebruik van de leaseauto relatief eenvoudig zijn, helpt hierbij uiteraard niet. Als antwoord hierop gaat de overheid de regels met betrekking tot het toepassen van een lease fietsplan vereenvoudigen en aantrekkelijker maken. 

Fiscale voordelen lease fiets vanaf 2020

Vanaf 2020 wordt er afgestapt van de regeling waarbij de gebruiker van een leasefiets moet bijhouden wanneer het vervoermiddel voor zakelijke doeleinden wordt gebruikt en wanneer voor privé doeleinden. Er wordt overgestapt op een eenvoudigere forfaitaire bijtelling, zoals ook bij leaseautos het geval is. Deze bijtelling is vastgesteld op 7% van de cataloguswaarde van de fiets. Met deze fiscale voordelen voor het gebruik van een lease fiets die vanaf 2020 van toepassing zijn wordt vooral de combinatie van het gebruik van beide vervoermiddelen aantrekkelijk gemaakt. De overheid streeft ernaar om op deze manier de mensen te motiveren om de fiets te pakken op de momenten dat dit mogelijk is.

Hoe ziet de fiscale afwikkeling van een leasefiets er vanaf 2020 uit?

De fiscale afwikkeling van het gebruik van een leasefiets ziet er vanaf 2020 iets anders uit dan de voorgaande jaren. De kosten van de lease zijn in het geval van een bijtellingsregeling voor de werkgever. Deze partij sluit met de fietslease maatschappij een leaseovereenkomst, waarna de werkgever deze fiets beschikbaar stelt aan de betreffende werknemer. De salarisadministratie telt vervolgens gedurende de looptijd van de overeenkomst 7% van de cataloguswaarde van de leasefiets op bij het loon van de werknemer en zorgt voor de verrekening met de fiscus. Hiermee is het privégebruik afgedekt en mag de werknemer dus ook privé gebruik maken van de fiets.

Uiteraard kan de werknemer nog steeds een fiets leasen via de zaak en daarin een eigen bijdrage aan toevoegen. Dit kan eenvoudig via de portal van Fietslease Holland. 

Leasen van een fiets bij Fietslease Holland 

Deze plannen sluiten volledig aan op de doelstelling van Fietslease Holland. Als één van de eerste fietslease maatschappijen in Nederland zetten wij ons in om jouw fietsplezier te vergroten zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over onderhoud, reparaties en verzekeringen. Voor een vast bedrag per maand kun je gebruik maken van een (elektrische) fiets naar keuze en profiteren van een full-service concept.   

Wat kan “De Fiets van de Zaak” voor jou betekenen? 

lease-fietsplan