Lease fietsplan

//Lease fietsplan
Lease fietsplan 2019-10-23T09:20:59+00:00
lease-fietsplan

De fiets van de zaak


Veel organisaties maken gebruik van een fietsplan. Hiermee stimuleren ze om een fiets te gebruiken om de woon-werk kilometers af te leggen.
 Dit heeft uiteraard een positieve invloed op onze mobiliteit. Een fietsplan past perfect binnen het duurzame ondernemen. Ons fietsplan is voor véél bedrijven een zeer interessante optie op zowel praktisch als financieel gebied. Het is immers véél gunstiger om een fiets te leasen dan deze direct aan te schaffen. Hier lees je alles over de voordelen van op maat gemaakte fietsplannen voor bedrijven. 

Voordelen van het fietsplan

  • Zet je organisatie in beweging
  • Draag bij aan een gezondere leefomgeving
  • Het fietsplan met uitmuntende service
  • Fiscaal zeer aantrekkelijk
  • Perfect als secundaire arbeidsvoorwaarde
  • Snel een eenvoudig geregeld
  • Je staat nooit meer in de file

Maak jij al gebruik van het fietsplan?

Veel bedrijven hebben een enorm creatieve invulling van hun duurzame activiteiten. Er wordt hierbij veelvuldig gekeken naar interne processen. Met hedendaagse technologische en digitale ontwikkelingen is er ook véél mogelijk. Veel bedrijven ontwikkelen geavanceerde lange termijn plannen, maar zien de eenvoudige kansen hierbij nog wel eens over het hoofd. Initieert jouw bedrijf bijvoorbeeld een fietsplan? Hiermee kun je op een eenvoudige wijze, letterlijk in beweging komen! Klik hier om je werkgever te tippen.

Praktische voordelen fietsplannen voor bedrijven

Fietsplannen voor bedrijven bieden diverse praktische voordelen voor ondernemers. Het bedrijf draagt een steentje bij aan het milieu, aan de mobiliteit van ons land én aan de gezondheid van je medewerkers. Door het woon-werkverkeer op de fiets af te leggen, zorg je er automatisch voor dat je medewerkers meer in beweging zijn. Op deze manier kan een fietsplan voor bedrijven een positieve invloed hebben op bijvoorbeeld het ziekteverzuimpercentage.  

Een fietsplan werkt ook op een andere hele praktische manier in jouw voordeel. Heb je wel eens opgeteld hoeveel tijd (lees: kosten) je op maandbasis verliest door medewerkers die te laat waren? Fileproblemen en eventuele (flinke) vertragingen van het openbaar vervoer komen regelmatig voor. Deze problemen (en de bijbehorende kosten) kunnen vaak eenvoudig worden voorkomen met een fietsen va de zaak.

 

Zakelijke fiets leasen of aanschaffen?

De afweging tussen een zakelijke fiets leasen of aanschaffen is snel gemaakt. Door een zakelijke fiets te leasen word je volledig ontzorgd. Voor een vast (lees: budgetteerbaar) bedrag hoef je je niet druk te maken over het onderhoud of eventuele reparaties van de fiets. Bij het zakelijk leasen heb je altijd de beschikking over een vervoermiddel dat in uitstekende staat is. Zelfs als je onderweg pech zou krijgen, laten we je niet staan. De pechservice staat altijd voor je klaar.  

Uit het bovenstaande kan je opmaken dat je met een leasefiets niet in de kou staat. Je hebt de volledige zekerheid over onderhoud, verzekering en pechhulp. Zelfs als de fiets onherstelbaar beschadigd zou raken, heb je direct de beschikking over een nieuw exemplaar.

 

Waarom een lease fietsplan fiscaal interessanter is dan het traditionele fietsplan

Een fiets leasen met een fietsplan is ook op fiscaal gebied veel interessanter dan een traditioneel fietsplan. Uiteraard heeft dit onder andere betrekking op het uitgavenpatroon. Bij een leasecontract is er sprake van een spreiding van de uitgaven. Daarnaast biedt een lease fietsplan de mogelijkheden om het budget van het WKR (werkkostenregeling) te verdelen over alle werkgevers. Hiermee kan een aanzienlijke besparing worden gedaan op onder andere reiskostenvergoedingen, het gebruik van autos en openbaar vervoer toeslagen. Tot slot moet je je realiseren dat de leaseprijs van een fiets uiteraard veel lager is dan de kosten die aan het leasen van een auto verbonden zijn. 

Neem gerust eens contact op

Heb je vragen of opmerkingen over het fietsplan? Of wil je graag een portal aanvragen? We denken graag met je mee. Neem hier contact op. 

Vul het formulier in of bel naar 085 – 90 22 11. 

Hoe gaat het lease fietsplan in zijn werk ?

Een fiets leasen via het fietsplan doe je bij Fietslease Holland. Het werkt erg eenvoudig. 
 
Voor de werknemer:
1. Je zoekt jouw droomfiets uit 
2. Neem contact op met onze klantenservice en geef aan voor welke organisatie je werkzaam bent, wij regelen de rest.
3. Je kan via jouw werk inloggen in ons portal en selecteert de fiets die jij wilt. 
4. Wij zorgen voor de uitlevering, sluiten de verzekering af en je pechthulp.
5. Jij kan lekker gaan fietsen.
 
Voor de werkgever:
1. Er wordt contact opgenomen met Fietslease Holland. 
2. Voor de organisatie wordt er een portal ingericht met fietsen voor het afgesproken budget.
3. Werknemers kunnen hier hun fiets uitzoeken.
4. Fietslease Holland stemt de levering af met de werknemer.
5. De fiets wordt afgeleverd, er kan gefietst worden!