Zakelijke fiets leasen? Wat betekent dit voor jou als werkgever?

/Zakelijke fiets leasen? Wat betekent dit voor jou als werkgever?
Zakelijke fiets leasen? Wat betekent dit voor jou als werkgever? 2019-09-26T14:50:09+00:00

Een fiets leasen als werkgever

Een fiets leasen voor je personeel is een goede investering. Je werknemers komen aan hun dagelijkse beweging, als bedrijf draag je een steentje bij aan het milieu en het is financieel aantrekkelijk. Daarnaast is het regelen van een zakelijke lease fiets bij Fietslease Holland heel eenvoudig. 

Voordelen voor jou als werkgever

Een leasefiets voor werknemers

Er zijn verschillende mogelijkheden om jouw werknemers een leasefiets aan te bieden. Dit kan onder andere met een financial lease of een operationele lease. Zie hieronder wat de verschillen zijn van beide fietslease vormen. Naast de twee lease vormen kan je bij Fietslease Holland je fiets leasen met het fietsplan. Hiermee heb je alle fiscale voordelen van het traditionele fietsplan maar dan met het full-service pakket die bij jou leasefiets zit.

Operational Lease

Bestaat uit
  • Onderhoud en reparatie
  • Verzekering tegen diefstal en schade
  • 24-uur pechhulp
  • Afschrijving en rente

Financial Lease

Bestaat uit
  • Koop op afbetaling
  • Onderhoud en reparatie (optioneel)
  • 24-uur pechhulp (optioneel)
  • Verzekering (optioneel)

Regelgeving omtrent de leasefiets

Sinds 1 januari 2015 ben je als werkgever verplicht om met de Werkostenregeling (WKR) te werken. Dit houdt in dat je 1,2% van de totale fiscale loonsom mag besteden aan onbelaste vergoedingen en versterkingen aan werknemers. Hier valt de leasefiets ook onder. Lees hier meer over de fiscale voordelen bij jouw lease fiets.

Vanaf 1 januari 2020 wordt het nog aantrekkelijk het zakelijke fiets leasen nog aantrekkelijker. Er komt een vaste bijtelling van 7 procent van de waarde van de fiets. 

Vindt je leasefiets

Elektrische fietsen, stadsfietsen, bakfietsen, sport fietsen. Naar wat voor fiets je opzoek bent maakt niet uit. Bij Fietslease Holland kan je alle fietsen leasen!​