Zakelijke fiets leasen

/Zakelijke fiets leasen
Zakelijke fiets leasen 2020-04-17T15:01:39+00:00

Alles wat jij moet weten over fietsen leasen

Een fiets lease je toch niet? Of wel…? Lease fietsen is op dit moment een zeer actueel onderwerp. Zowel zakelijk als particulier neemt de interesse in de lease fiets toe. Maar, wat is dit nou precies? Wat kan het voor jou betekenen? Op deze pagina vindt je een overzicht van alle informatie die je nodig hebt over het zakelijke leasen van fietsen.

Zakelijke fiets leasen

De fiets van de zaak

De auto van de zaak is een bekend begrip. De fiets van de zaak doet steeds meer zijn intrede. Er zijn verschillende mogelijkheden om een fiets zakelijk te leasen. 

De werkgever faciliteert de fiets

Wanneer de fiets wordt gefaciliteerd door de werkgever betaalt deze hem niet. De werknemer betaalt indirect zijn eigen fiets met zijn bruto salaris. Je hebt hiermee een fiscaal voordeel. De fiets valt onder de WKR regeling en je kan dit verrekenen met de reiskostenvergoeding. 

De werkgever schenkt de fiets 

De fiets word ingezet als extra een secundaire arbeidsvoorwaarde omdat de werkgever de voordelen ziet die een lease fiets met zich mee brengt voor de organisatie. Voorheen was dit erg ingewikkeld maar vanaf 2020 wordt dit erg eenvoudig.

De fiets van de zaak vanaf 2020

Vanaf 1 januari wordt het aantrekkelijk voor werknemers om een fiets zakelijk te leasen. Als jouw werkgever de fiets (gedeeltelijk schenkt) betaal jij alleen 7% bijtelling voor de consumentenadviesprijs van de fiets. Je leaset dus al voor ongeveer een tientje een hele mooie elektrische fiets. 

De nieuwe regeling geldt voor alle fietsen! Je kan dus een elektrische fiets leasen, maar ook een racefiets! 

Je kan een fiets leasen naast dat je al een auto leaset. Ook heb je recht op de kilometervergoeding voor de kilometers die je maakt voor je werk in een privé auto. 

Lees hier meer over de veranderingen vanaf 2020: 

Het lease fietsplan 2020

Fietsplannen voor bedrijven bieden diverse praktische voordelen voor ondernemers. Het bedrijf draagt een steentje bij aan het milieu, aan de mobiliteit van ons land én aan de gezondheid van je medewerkers. Door het woon-werkverkeer op de fiets af te leggen, zorg je er automatisch voor dat je medewerkers meer in beweging zijn. Op deze manier kan een fietsplan voor bedrijven een positieve invloed hebben op bijvoorbeeld het ziekteverzuimpercentage.  

Een fietsplan werkt ook op een andere hele praktische manier in jouw voordeel. Heb je wel eens opgeteld hoeveel tijd (lees: kosten) je op maandbasis verliest door medewerkers die te laat waren? Fileproblemen en eventuele (flinke) vertragingen van het openbaar vervoer komen regelmatig voor. Deze problemen (en de bijbehorende kosten) kunnen vaak eenvoudig worden voorkomen met een fietsen va de zaak. 

Verhuurfietsen leasen – Leisure

Fietslease Holland biedt de eenvoudigste manier om fietsverhuur aan te bieden. Je leaset het fietsenpark zonder verlies van liquiditeit, ziet sneller resultaat en kan volledig ontzorgd worden van onderhoud, beheer en papierwerk. 
 

Deelfietsen leasen

We leven steeds meer in een deel samenleving. De OV fiets is hier een mooi voorbeeld van. Steeds meer organisaties maken gebruik van deelfietsen. De naam “deelfiets” geeft eigenlijk al aan waar het om gaat. In het kort is een deelfiets, een fiets voor algemeen gebruik.

Met de zakelijke deelfiets komt je bedrijf letterlijk in beweging. De deelfiets is ideaal bij gebruik voor de afspraken in de buurt of natuurlijk als het mooi weer is. Door de zakelijke deelfiets te leasen kies je voor service, zekerheid en vitaliteit in je bedrijf. Dit alles voor een vast bedrag per maand.   

Leasevormen

Waarmee kunnen jou helpen?

Het fietsplan

Fietslease Holland biedt het meest complete fietsplan waar werknemer en werkgever optimaal van profiteert.

Deelfietsen

Steeds meer organisaties kiezen voor deelfietsen. Wat zijn deelfietsen en wat betekenen ze voor jouw organisatie?

Leisure

Wij bieden de makkelijkste manier om fietsverhuur aan te bieden. Lease het fietsenpark zonder verlies van liquiditeit.

Private fiets lease

Een fiets leasen tegen een vast bedrag per maand, inclusief de beste service. Fietslease Holland draagt zorg voor alle administratie zodat jij snel kan genieten van je nieuwe fiets.

Duurzaamheid

Steeds meer organisaties stimuleren hun personeel om op het werk te gaan. Fietsen naar je werk is een eenvoudige manier om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. 

Vitaliteit

Investeren in de gezondheid van medewerkers is belangrijk. Fietsen naar je werk maakt productiever. We denken graag mee over de vitaliteitsplannen in jouw organisatie!

Mobiliteit

Achteraan de file sluiten is verleden tijd. S’ochtends heerlijk je beweging hebben en een betrouwbaarder vervoersmiddel dan de fiets ga je niet vinden! 

Fiscaliteit

Financieel gezien is het leasen van een fiets een hele interessante investering. Bekijk hier alle mogelijkheden