Zakelijk leasenPrivate FietsleaseB2B LoginContact
Het fietsplan
ZZP Lease
Fietsenwinkels
Over ons
Mijn Leasefiets
HomeHome
Ontdek de Voordelen en Nadelen van Fietsleasen: Waarom Leasen Beter Kan Zijn dan Kopen

Ontdek de Voordelen en Nadelen van Fietsleasen: Waarom Leasen Beter Kan Zijn dan Kopen

O
Oscar Overbeeke
5 juli

Waarom zou je een fiets leasen in plaats van kopen? Ontdek de voordelen en nadelen van fietsleasing!  

Fietsleasing wordt steeds populairder, en dat is niet zonder reden. Hier zijn vijf belangrijke voordelen én enkele nadelen van het leasen van jouw nieuwe fiets:  

Voordelen van een leasefiets  

1. Onderhoud inbegrepen  

  • Onderhoud van de fiets is inbegrepen in het leasecontract. Je hoeft je geen zorgen te maken over onderhoudskosten of reparaties. Je ontvangt een bericht wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Vanaf daar hoef je alleen nog maar een afspraak te maken bij een fietsenmaker bij jou in de buurt.  

 2. Duidelijkheid en zekerheid  

  • Geen onverwachte bijkomende kosten.  

  • Risico voor onderhoud en reparaties ligt bij de leasemaatschappij.  

  • Gratis verlengde accugarantie bij elektrische fietsen.  

 3. Geen grote uitgave 

  • Geen noodzaak om een groot bedrag in één keer te betalen, want de kosten worden gespreid over de leaseperiode. Dat geldt ook voor mogelijk onderhoud of reparatie, wat ook veel geld kan kosten.   

 4. Privé en zakelijk combineren  

  • Mogelijkheid om de fiets zowel privé als zakelijk te gebruiken, je hebt fiscale voordelen bij zakelijk gebruik. Je kunt de fiets ook privé gebruiken wanneer je hem zakelijk least, hiervoor betaal je slechts 7% bijtelling.

 5. Flexibiliteit in keuze en aanschaflocatie  

  • Elke fiets kan geleased worden, je hebt de mogelijkheid om een fiets te leasen die niet in de webshop staat. Heb je een mooie fiets gevonden bij een fietsenwinkel? Vraag dan een offerte aan! Geef ons de gegevens van de fietsenwinkel en wij nemen dan contact met ze op.

  Nadelen van fietsleasen  

1. Langdurige financiële verplichting  

  • Vaste maandelijkse betalingen gedurende de looptijd van het leasecontract. Mogelijk hogere totale kosten over de looptijd vergeleken met een directe aankoop.  

 2. Geen eigendom  

  • De fiets blijft eigendom van de leasemaatschappij gedurende het leasecontract. Aan het einde van de leaseperiode heb je geen eigendom van de fiets, je kan de fiets wel overnemen voor een bepaald restbedrag. Of je kunt de fiets inleveren en een nieuwe leasefiets uitkiezen.  

Conclusie  

Het leasen van een fiets biedt veel voordelen, zoals gemak, zekerheid en financiële flexibiliteit. Echter, het is belangrijk om ook de nadelen te overwegen, zoals langdurige financiële verplichtingen en mogelijke hogere totale kosten. Afhankelijk van je persoonlijke situatie en behoeften kan een fiets leasen een uitstekende keuze zijn. Heb je vragen over leasen? Neem dan contact met ons op! Dat kan door te bellen naar 085 – 90 22 111 of door te mailen naar [email protected].  

Vraag een offerte aan!  

Particulier

Bakfiets zakelijk leasen