Zakelijk leasenPrivate FietsleaseB2B LoginContact
Het fietsplan
ZZP Lease
Fietsenwinkels
Over ons
Mijn Leasefiets
HomeHome
Waarom fietslease de ideale oplossing is voor bedrijven met een duurzaamheidsdoel

Waarom fietslease de ideale oplossing is voor bedrijven met een duurzaamheidsdoel

Waarom fietslease de ideale oplossing is voor bedrijven met een duurzaamheidsdoel

In de snel evoluerende zakelijke wereld groeit de bewustwording van de impact van bedrijfsactiviteiten op het milieu. Het verminderen van de CO2-uitstoot is niet alleen een morele verplichting, maar ook een strategische zet om duurzamer te opereren. Fietslease biedt bedrijven een effectieve manier om hun mobiliteitsbeleid te verduurzamen. Door het aanbieden van leasefietsen kunnen bedrijven niet alleen hun ecologische voetafdruk verkleinen, maar ook profiteren van financiële en gezondheidsvoordelen. Hieronder beschrijven we waarom fietslease de ideale oplossing is voor bedrijven die duurzaamheid serieus nemen.

1. Vermindering van mobiliteit gerelateerde uitstoot

Mobiliteit is een van de grootste bronnen van CO2-uitstoot voor bedrijven. Fietslease biedt werknemers een groen alternatief voor het woon-werkverkeer met de auto. Door werknemers aan te moedigen vaker de fiets te gebruiken, kan de mobiliteitsgerelateerde uitstoot aanzienlijk worden verminderd. Dit helpt bedrijven hun positie op de CO2-ladder te verbeteren, een systeem dat bedrijven classificeert op basis van hun bijdrage aan het verminderen van CO2-uitstoot. Bovendien laat dit zien dat het bedrijf verantwoordelijkheid neemt voor zijn impact op het milieu.

2. Gezonde werknemers, gezond bedrijf

Fietsen naar het werk bevordert niet alleen duurzaamheid, maar draagt ook bij aan de gezondheid van werknemers. Een fitte werknemer is productiever, minder vaak ziek en heeft een hogere motivatie. Bedrijven die investeren in fietsleaseprogramma's investeren dus niet alleen in duurzaamheid, maar ook in het welzijn van hun werknemers.

3. Fiscale voordelen en kostenbesparing

Naast de milieuvoordelen biedt fietslease ook financiële voordelen voor zowel werknemers als werkgevers. Werknemers kunnen profiteren van belastingvoordelen bij het leasen van een fiets, terwijl bedrijven kunnen besparen op parkeerkosten en het onderhoud van bedrijfsauto's. Door het gebruik van bedrijfsvoertuigen te verminderen, besparen bedrijven op brandstofkosten en dragen ze bij aan een lagere CO2-uitstoot. Door bedrijven als Urban Arrow is het ook mogelijk bedrijfsauto te vervangen voor elektrische cargo bakfietsen, perfect voor werk/bezorgen in de binnenstad.

4. Positief bedrijfsimago

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in de ogen van consumenten en zakelijke partners. Bedrijven die fietsleaseprogramma's aanbieden, laten zien dat ze een actieve rol spelen in het verminderen van hun ecologische voetafdruk. Dit kan het imago van een bedrijf aanzienlijk verbeteren, vooral in een tijd waarin klanten steeds vaker kiezen voor bedrijven die milieubewust handelen. Een sterke reputatie op het gebied van duurzaamheid kan deuren openen voor nieuwe samenwerkingen en klantenbinding bevorderen.

Conclusie

Fietslease biedt bedrijven de mogelijkheid om niet alleen hun CO2-uitstoot te verminderen, maar ook om de gezondheid van hun werknemers te verbeteren en kosten te besparen. Het omarmen van fietsleaseprogramma's is een slimme en duurzame keuze die bijdraagt aan het klimmen op de CO2-ladder en een positief bedrijfsimago bevordert. Het is een kleine, maar belangrijke stap in de richting van een duurzamere toekomst voor zowel bedrijven als de planeet.

Benieuwd hoe fietslease jouw bedrijf kan helpen om duurzamer te worden? Neem vandaag nog contact op met Fietslease Holland en ontdek de voordelen voor zowel jouw bedrijf als het milieu.

Vraag een gratis adviesgesprek aan!

Bakfiets zakelijk leasen